Brytbröd

I mina försök att hitta enklast möjliga bröd har jag nu fastnat för ett Brytbröd i långpanna.

jäst deg

Kalljäst över natten och superenkelt att göra. Gott med lite solrosfrön och Havregryn i degen och toppat med Pumpakärnor.

En ny favorit!

Ingredienser:

1/2 paket jäst (à 25 g)
7 1/2 dl kallt vatten
3 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl havregryn
6 dl rågsikt
8 dl vetemjöl special
1 1/2 dl solrosfrön
2 msk Brödsirap
1 dl Pumpakärnor till garnering

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser utom Pumpakärnorna.  Blanda till en kladdig deg.
Häll degen i en smord långpanna. Strö över pumpakärnorna. Ställ i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 225°C. Skåra försiktigt ett rutmönster i degen så att det blir 15-20 bitar.
Häll i ett glas vatten i en långpanna i botten av ugnen.
Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna och bryt i bitar.