Mina Chiliodlingar börjar äntligen ge mogen frukt, och vissa sorter blir det väldigt mycket av. Så det gäller att hitta på olika sätt att ta tillvara på den.
Ring of Fire är en stor buskig planta som just nu ger flera mogna frukter per dag. Den är ca 80 000 Scoville, vilket är lite mildare än en Habanero, men nog starkt för att leverera en smakrik sås som bränner till.
Ingredienser:
10 st Ring of Fire chilipeppar
2 st morötter
3 salladslökar
4 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2 msk olivolja
3 msk ljust Muscovadosocker
2 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
Gör så här:
Rensa och hacka Chilipepparn (försiktigt, peta inte i ögonen! Använg gärna engångshandskar), morötterna, löken och vitlöken grovt.
Stek grönsakerna i olivoljan, tillsätt Tomaterna och sockret. Låt koka i ca 20 minuter (tills morötterna är mjuka.
Mixa såsen slät, jag valde sedan att passera den för att få en helt slät sås. Detta är frivilligt.
Tillsätt vitvinsvinägern och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mera Chilipeppar om det är för svagt, men för mig blev det här en ”stark” sås som jag kan använda som bordskrydda eller blanda svagare dip av med tex gräddfil.