Det här är det enklaste receptet någonsin! Men ändå ett långkok så jag gillar idén och det blir en fantastisk god kolasås, och det känns nästan som om man har trollat!
Nu finns det visserligen färdig Dulce de Leche att köpa på burk också, så det kanske är lite onödigt att koka egen i 3-4 timmar. Men som sagt, det är nästan trolleri. 🙂
Ingredienser:
1 burk Kondenserad mjölk (sötad)
Så gör man:
Ställ den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull, fyll på vatten så att burken täcks.
Koka i 3-4 timmar hela tiden täckt med vatten. Se till att ha kokande vatten att fylla på med. Spola därefter burken helt kall i kallt vatten.
Öppna burken och smaka av en härlig kolapudding.
Klicka över kolapuddingen ur burken till en bunke. Späd eventuellt mjölk och vispa till en slät sås. Späd allteftersom till önskad tjocklek på kolasåsen.