Mättande och god mexikansk frukost/ Brunch som gärna tillagas utomhus på grillen.
Räcker till 2-3 personer.
Ingredienser
2 chilifrukter (Jalapeno eller valfri stark sås)
1 gul lök
1 grön paprika
1 msk olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 citron
salt
vitpeppar
lite socker
1 1/2 tsk oregano
3 ägg
6 tortillabröd
Valfri ost.
Gör så här
Dela och kärna ur chilifrukten. Hacka löken, paprikan och chilifrukten fint. Fräs detta i olja. Tillsätt krossade tomater och citronsaft
Salta, peppra och sockra, tillsätt oregano. Koka upp, sänk värmen och låt det sedan puttra i cirka 30 minuter.
Knäck försiktigt ett ägg i en kaffekopp. Sänk med stadig hand ner ägget i tomatröran. Det ska helst pocheras på ytan ca 3-4 minuter. Upprepa med de andra äggen.
Lägg lite ost mellan två tortillabröd och stek sedan dessa hastigt, placera det på en tallrik. Lyft sedan upp ett ägg med en hålslev och lägg det på tortillan. Lägg tomatröran kring. Servera genast.