Silltårta

En mycket god och enkel Silltårta, perfekt till midsommarlunchen!

Ingredienser

2 förp. hönökaka = 6 halvmånar
Ca 5 dl riven, vällagrad västerbottenost
1 dl finhackad gul lök
3 dl gräddfil
6 hårdkokta, skivade ägg
1-2 krm nymald vit- eller svartpeppar
Ca 2 dl majonäs
2-3l dl mycket finstrimlad sallad
1 lite större burk inlagd sill med lök
1 burk senapssill
1 burk tomatsill

 

Till garnering

1-1,5 dl finhackad gräslök
lökringar av röd eller gul lök
Dill

 

Lägg ihop två av bröden på ett stort fat så att de bildar en rund botten.
Gör en röra av den rivna osten, den hackade löken och gräddfilen. Bred ut röran på bröden.
Lägg på två nya bröd med skarven förskjuten. Täck dessa bröd med de skivade äggen. Krydda äggen med nymald peppar och bred på majonäs.

Lägg på de två sista bröden och täck dessa med ett tunt lager finstrimlad sallad. Skär den inlagda sillfilén i lagom bitar och lägg dem som en yttre ring på tårtan.

Fortsätt med en mellanring av senapssill och slutligen tomatsillen i mitten. Garnera silltårtan med finhackad gräslök, ägg, lökringar av gul eller röd lök samt små dill.