Midsommarsnaps?

Fick tips på ett intressant recept, lägger det här och funderar lite på det. Få se om det åker in i receptdelen senare.

 

Snapsen som kittlar dödsskönt i kistan

Brännvin smaksatt med myror? Kan det vara nåt det? Jo, faktiskt, det blir mycket gott. Myrsyran dämpar spritsmaken och i bakgrunden anas toner av lakrits eller salmiak. Dessutom är det lite tufft att svepa i sig en insektsnubbe. Henrik Arvidsson, tandläkare i Uppsala, brukar då och då förfärdiga lite myrsprit med följande ingredienser:
1 flaska renat brännvin
75 stackmyror
1 msk honung
1. Gå ut i skogen med en tombutelj och leta upp en myrstack. Samla in myrorna.
2. Slicka på ett grässtrå eller en liten pinne och lägg den på stacken. Myrorna dras till pinnen/strået.
3. Skaka sedan av myrorna ner i flaskan. När du fått ihop cirka 75 stycken går du hem, slår på spriten och tillsätter honungen. 4. Vänta ett dygn. Myrorna kan silas bort, men nubben väcker mer uppmärksamhet om de får ligga kvar på flaskbottnen.
Receptet är från boken ”Det glömda köket” (Albert Bonniers förlag) av Jens Linder.