Elden och eldandets utveckling i Lasseland

Tänkte skriva något käckt om hur semestern har varit på Lasseland, med mycket regn men ändå en väldigt skön semester men precis när jag kom fram till datorn bläddrade skärmsläckaren mellan den första brasan vi hade i Lasseland och hur det ser ut idag och då kom jag att tänka på alla brasor vi haft under åren. Så här kommer ett inlägg dedikerat till elden!

 

Det här var den första bilden, vi skulle skjuta luftgevär men det var så mörkt så vi såg inte målet. Då hällde vi ut bensin på gräsmattan och tuttade på!

 

Nästa brasa, med en av mina många eldmästare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu gick rottingstolarna åt. Ännu en eldmästare och en brasa som inte riktigt fick plats i eldstaden.

 

Nu är vi inne på andra året i stugan. Detta var en planerad brasa efter en hel dags röjande av busk och sly, som sköttes utmärkt av min eldmästare.

Här har jag fått en ny jättefin eldkorg i present men det verkar inte spela någon roll hur stor eldstad jag har, brasan kommer alltid att vara större ( vilket skulle bevisas) En annan eldmästare sköter om eldkorgen.

 

En magisk kväll! Vilken uppvisning i eldkonster!

 

Älskar eldkorgen!

 

Ännu en klassisk Lasselandnatt! Här ville vi verkligen elda men hade slut på ved. Så flera timmar av natten/morgonen ägnades åt att fälla ett träd med världens slöaste såg. Trädet eldades upp på nästa fest.

 

Och så här ser det ut nu! Ett tvåmeters cementrör som det eldats friskt i! Men som vanligt så blir ändå brasan större än eldplatsen! Men så otroligt trevligt med eld! Det här kommer vi att fortsätta med!