Baconlindad fylld köttfärslimpa grillad på indirekt värme. Och bara nöjet att få göra ett baconnät! Mycket trevlig rätt!
Ingredienser:
2-3 pkt bacon
ca 1 kg Blandfärs
Valfria grillkryddor. En egen signaturrub passar så klart utmärkt att använda.
Riven Ost
Valfri fyllning, några förslag är:
Paprika
Stekt lök
Svamp
Börja med att fläta en väv av baconet på ett bakplåtspapper och lägg åt sidan.
Tryck sedan ut köttfärsen på ett bakplåtspapper i en nästan lika stor fyrkant som baconväven, krydda färsen och lägg på din fyllning. Hackad paprika och riven ost fungerar alldeles utmärkt. Blir det någon bacon över knapersteker man detta och använder även det som fyllning.
Rulla ihop köttfärsen till en rulle, lägg sedan rullen på baconväven och rulla in den.
Grillas på indirekt värme, gärna med rökspån, 140-150 grader i ca 1,5 timme, då är det dags att pensla den med grillsås eller glaze. Sweet Baby Rays såser rekommenderas.
Låt den sedan ligga i grillen 30 minuter till så är den färdig! Låt vila några minuter innan uppskärning.